Afvallen en weer op gewicht komen? Volg deze voedingstips

2 min read
Fit worden

Een dieet volgen is iets dat meestal gedaan wordt door mensen die graag zouden willen afvallen. Overgewicht en eventuele waarschuwingen uit je omgeving of zelfs van huisartsen zijn namelijk bij uitstek factoren die zorgen voor een verandering in het voedingspatroon. Afvallen zal er namelijk tegelijkertijd voor zorgen dat je weer kunt fit worden. De levenskwaliteit gaat er dus in z’n geheel op vooruit. Nu zijn er verschillende diëten die als doel hebben om je te laten afvallen. Over het algemeen hebben die diëten ook overeenkomsten. De hieronder beschreven voedingstips sluiten daar helemaal op aan.

Vermijd koolhydraten en calorieën

Als je graag wilt afvallen, dan is het zaak om voedingsmiddelen met zo min mogelijk koolhydraten en calorieën te kiezen. Het lichaam zet koolhydraten namelijk om in suikers. Deze hebben de potentie jou als eter dikker te maken. Voor calorieën geldt dat sowieso. Lees dus goed de voedingswaarden van de producten die je in de supermarkt koopt en ga voor de middelen met zo weinig mogelijk calorieën en koolhydraten.

Fit worden

Neem genoeg vetten

Aangezien je toch iets voedzaams zult moeten eten om je hongergevoel het hoofd te bieden is het slim om producten met genoeg vetten te nemen. Let op, hiermee bedoelen we uiteraard geen hamburgers en pizza’s. Het zijn producten met gezonde, onverzadigde vetzuren die je moet nemen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld noten, zaden, pitten, peulvruchten en sommige vleesvervangers. Voordeel van onverzadigde vetten is dat je hier weinig van nodig hebt om je een vol gevoel te geven, in tegenstelling tot koolhydraten.

Wees onbescheiden met vezelrijk eten, groenten en fruit

Het beste wat je verder kunt doen als je wilt afvallen is zo veel mogelijk producten met vezels eten. Hier kom je namelijk niet van aan. Verder kun je in principe zo veel groenten en fruit nemen als je wilt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *